2015. július 29., szerda

Hermelin - pácolt camembert

Budaörsön van egy fantasztikus kis étkezde, Komló és tehén névre hallgat. Jobbnál jobb cseh sörkülönlegességek és isteni hamburgerek lelőhelye ez. Nemrégiben kóstoltam náluk a hermelines hamburgert, amit ott csak "OGRE BURGER"-ként emlegetnek. A hermelin vagy ahogy a csehek hívják Nakladany hermelin pácolt camembert sajt, amit tényleg csak ajánlani tudok. Egy gond van vele.... lassan készül, gyorsan fogy.

Hozzávalók: 3-4 camembert sajt, 1 fej lila hagyma, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3-4 babérlevél, színes bors, mustármag, chili pehely, só, 2-3 ág rozmaring, olaj és egy jól zárható üveg.
A hagymákat karikára vágtam, a sajtot pedig cikkelyekre (egyben is hagyhatjuk, de nekem nem fért volna bele az üvegbe). A hozzávalókat egyenletesen oszlatom el az üvegben, majd a végén napraforgó olajjal felöntöm. A sajt nagyjából 1-2 héten belül fog igazán összeérni a fűszeres olajban. Hűtőben kell érlelni. Főként sörrel fogyasztandó.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...