2014. december 21., vasárnap

Songoku omlett

Szeretem a nyugodt reggeleket, amikor a konyhában szöszmötölhetek. A hétköznapi rohanások miatt sajnos nem sok idő jut az igazi, olyan leülős reggelikre sem. Épp ezért ma reggel végre egyik kedvencemet készíthettem el, ez pedig nem más, mint az omlett. Ezúttal sonka-gomba-kukorica került bele, így lett a neve SONGOKU. (egyébként egy pizzafutár cégnél láttam ilyen nevű pizzát)

Hozzávalók: 2 tojás, 1 újhagyma, 1 vékony szelet füstölt szalonna, 5-6 kis szemű csiperke, 3 szelet füstölt sonka, 1 maréknyi csemege kukorica. (a mennyiség 2 személyre vonatkozik)
A hozzávalókat felaprítom. A hagymát karikázva, a szalonnát, csiperkét s sonkát kockázva. 
Kisebb serpenyőben megolvasztom a szalonnát, hozzáadom a hagymát és a sonkát és a kukoricát is, majd az egészet együtt párolom. Eközben a tojást felkeverem, sózom, majd beleöntöm a serpenyőbe. Nem keverem, hanem hagyom hogy így süljön meg.
Most már csak tálalnom kell, díszítésnek pedig snidlinget használok.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...