2014. április 5., szombat

Rakott makaróni csípős húsgombóccal és koktélparadicsommal

A tészta örök kedvenc marad. Bármilyen formában mindig sikert lehet aratni vele. Egyébként úgy vettem észre, hogy nálunk a sütőben sült tésztafélék sokkal kelendőbbek mint a hagyományosan elkészítettek. A mostani variációhoz nem darált húst használtam, hanem kolbászhúst abból is a csípőset. 

Hozzávalók: 1 szál sütnivaló kolbász, 1 csomag makaróni tészta, 500 ml passzírozott paradicsom, 2 ek friss krémsajt, bazsalikom, petrezselyem, medvehagyma, 1 vöröshagyma, 1 fokhagyma, 4 újhagyma, 8-10 koktélparadicsom, 15 dkg reszelt sajt
A hagymákat kockázzuk, az újhagymákat karikákra vágjuk. A zöld fűszereket felaprítjuk.
A kolbászhúsból kis gombócokat formálunk, majd kevés olajon átsütjük őket. Kivesszük a serpenyőből és a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Erre öntjük a passzírozott paradicsomot. Miután felforrt fűszerezzük sóval és borssal, kevés cukrot is adhatunk hozzá. Hozzákeverjük a krémsajtot a lereszelt sajt felét, végül a felaprított zöld fűszereket. A tésztát a megadott módon kifőzzük. Egy nagyon jénai tálba öntjük, hozzáadjuk a karikázott újhagymákat, koktélparadicsomokat és a megsült húsgombócokat - végül a mártással meglocsoljuk. Tetejére még rászórjuk a maradék reszelt sajtot végül előmelegített sütőben megsütjük. 180 fokon kb. 30 percen keresztül.
A tészta így nagyon jól átveszi az ízeket, tényleg finomabb mint máshogy elkészítve.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...