2013. szeptember 7., szombat

Chili con carne - chilis bab

Lányom egyik kedvence a chilis bab. Szerintem nála jobban a családban senki nem szereti. A héten készítettem nagy örömére... meg persze a miénkre is. Bár egy kicsit csípősre sikeredett, de így volt tökéletes.

Hozzávalók: 4-5 szelet bacon szalonna, 1 fej hagyma, 50 dkg darálthús, 1-2 konzerv bab (vörös bab való hozzá, nálunk ezúttal fehérből készült), mexikói fűszerkeverék, chili paprika, 500 ml paradicsomlé, kevés olaj, liszt a rántáshoz, 2 babérlevél, 2 gerezd fokhagyma.
A szalonnát apró kockákra vágom és megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát is, majd a darált húst, fehéredésig pirítom. Ezután jöhetnek a fűszerek is. Só, bors, mexikói fűszerkeverék, és 1 db apróra vágott chili paprika. Hozzáadom a préselt fokhagymát is. Állandó keverés mellett nagyjából 10-12 percig pároljuk. Ezalatt a hús is átsül. Most már hozzáadhatjuk a babot és a kukoricát is. Készítek egy világos rántást, beleöntöm a paradicsomlevet és a húshoz adom. (annyit öntsünk hozzá, amennyit gondolunk, nem mindenki szeretni sok lével a babot)
Viszonylag gyorsan elkészül és ropogós fehér kenyérrel fogyasztva az igazi.
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...