2013. augusztus 10., szombat

Raguleves sertéslapockából

A kertben leszedtük a maradék vajbabot is. Sajnos már nem maradt sok belőle, így eltenni, vagy főzeléknek megfőzni túl kevés lett volna, így viszont került a levesbe is és a főfogáshoz is. Imádom, ha a levesnek kicsit füstös íze van, ezért tettem bele egy kis füstölt csülköt is. 
De jöjjön a recept.

Hozzávalók: 30 dkg sertéslapocka, füstölt csülök (csak az íze miatt), 2 sárgarépa, 4 kisebb sonka hagyma, 2 fehérrépa, 1 maréknyi vajbab, 3 ek tejföl, 2 ek liszt, só, bors, petrezselyem, tárkony, vaj
A húsokat apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A vajat felhevítjük a hagymát megfonnyasszuk benne, majd hozzáadjuk a húsokat is, amiket fehéredésig pirítunk. Ezután megszórjuk sóval, borssal és a tárkonnyal. Mehetnek bele az aprított zöldségek. (én szeretem, ha nagyjából egyforma nagyságúak) majd felöntöm forró vízzel. Lassú tűzön főzöm, amíg a hús megpuhul, ekkor készítek egy tejfölös habarást. Amennyiben szükséges még fűszerezem. Tálaláskor kevés petrezselymet adok még hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...