2013. augusztus 15., csütörtök

Paprikakrém leves

Annyi de annyi féle zöldségből készítünk levest, miért pont a paprika lenne kivétel ez alól.
A kertben nálunk sajnos nem maradtak meg, így a piacról szereztük be a hozzávalókat. Szerettem volna ha nem csak 1 féléből készül, ezért döntöttem a piros kápia és a hagyományos sárga tv paprika mellett.
A leves után érdemes valami könnyed második fogást is felszolgálni, mert azért magába egy kicsi karcsú. :)
Hozzávalók: 3 db sárga paprika (tv), 3 db kápia paprika, 2 közepes hagyma, 3-4 szelet bacon, tejszín, olíva olaj, 6-8dl húsleves lé, 1 gerezd fokhagyma, 4 tk zöld pesto, oregáno, cayenne bors, só
A hozzávalókat felkockázom. Kevés olíva olajon megdinsztelem a hagymát és a bacont. Ezután mehet bele a paprika is. Fűszerezem. Hozzáadom a préselt fokhagymát, a pestot, oregánót is.  Az egészet nagyjából 6-8 dl húsleves lével felengedem és 25 percig főzöm. Sózom, borsozom. Az egészet merülő mixerrel pépesítem majd visszateszem a tűzhelyre és a tejszínnel besűrítem. Adhatunk hozzá pirított zsemlekockákat, de akár mini mozzarella golyókkal vagy paprikával töltött olíva bogyóval is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...