2013. július 28., vasárnap

Tárkonyos vajbableves csirkehússal

Ma reggel a kertben leszedett vajbab adta a mai ebéd alapját. Már régen készült, így már épp ideje volt. Tisztítása közben sok végezte nyers állapotban, de hát egyszerűen imádom az ízét. Sajnos burgonya csak 2 kisebb darab volt, viszont volt még itthon édesburgonya is, úgyhogy arra gondoltam, miért is ne kerüljön az is bele. Második fogásként grillezett csirkemell készült, a csontot és az azon lévő értékes husikat, hogy ne vesszenek kárba, a babbal együtt főztem.

Hozzávalók: 0,5 kg vajbab, 2 kisebb burgonya, 1 édesburgonya, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csirkemell csont (némi hússal), 3 ek tejföl, 1 ek liszt, só, bors, tárkony, kevés margarin.
A hagymát apróra vágom és a felhevített vajban kissé párolom. Erre öntöm a megtisztított és kisebb darabokra vágott zöldbabot, kockázott burgonyát és édesburgonyát. Megszórom sóval, borssal, tárkonnyal és a préselt fokhagymával. Némi kevergetés után felöntöm zöldségleves alappal (nálam, mindig akad a fagyasztóban, melyeket kisebb zacskókba teszek el, amikor levest főzök.) Természetesen forró vízzel is felengedhetjük, de akkor több fűszert kell hozzáadnunk. Beleteszem a csirkemell csontot is. Lassú tűzön főzöm a bab puhulásáig. Ha megfőtt a csontot kiveszem, a maradék húst visszateszem a levesbe. Tejfölös habarással besűrítem, majd néhány perces főzés után már tálalhatom is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...