2013. június 2., vasárnap

Cseresznyés brownie

Szombaton cseresznyézni voltunk, így adott volt, hogy a rengeteg cseresznyét valahogy fel kell használni. Így készült nálunk vasárnapi desszertként cseresznyés brownie.
Hozzávalók: 2 dl víz, 22 dkg ráma, 4 ek holland kakaópor, 25 dkg liszt, 20 dkg cukor, 1 ek szódabikarbóna, 1 dl tejfölt, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg magozott cseresznye
A vizet a rámát és a kakaót összeforraljuk. Hozzáadjuk a lisztet, cukrot, szódabikarbónát, tejfölt tojásokat végül a vaníliás cukrot. Jól összedolgozzuk, ezután mehet bele a megmosott kimagozott cseresznye is.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Hozzá kínálhatunk tejszínhabot de a legjobb fagyival. 
Most újra elővettem a nagyjából 15 éves fagylaltgépemet, így készült egy kis cseresznye-eper fagyi is a brownie mellé.
Hozzávalók: 250 ml tejszín, 25 dkg magozott cseresznye, 10 dkg eper, 8 dkg cukor
A gyümölcsöket a cukorral összeturmixoltam majd a tejszínnel keverve a fagylaltgépbe tettem. Nagyjából 15 perces keverés mellett szépen megdermedt. További 30 percre az elkészült fagylalt még a fagyasztóba került

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...