2013. május 30., csütörtök

Fahéjas-csokis korong

Ezt a fajta kekszet általában ajándékba szoktam sütni. Olyankor több fajtát is sütök és ezeket dobozokba csomagolva szokták kapni az ünnepeltek. Legutóbb karácsonykor készült, persze otthoni fogyasztásra is.
Hozzávalók: 13 dkg vaj, 25 dkg liszt (még valamennyi a nyújtáshoz is), 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, csipetnyi fahéj, 10 dkg étbevonó, mandula, 6 ek cukor
A vajat összekeverjük a liszttel, porcukorral, sóval és a tojással. Simára gyúrjuk majd folpak-ba csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. Ezalatt a megpucolt és kissé megpirított mandulákat karamellizált cukorba forgatjuk (amibe egy leheletnyi fahéjat is teszek) és sütőpapírra kiterítve hűlni hagyjuk.
Lisztezett deszkán a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk. 4 cm-es korongokat szúrunk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 200 fokon 8 percig sütjük. Ebből a mennyiségből nagyjából 60 db korong fog készülni. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni majd ezután mártsuk az időközben felmelegített csokiba. Ha megdermedt mehet rá a mandula is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...