2017. június 24., szombat

Chilis-petrezselymes tojástekercs pácolt füstölt combbal és francia sajttal töltve

Reggeleink kedvence mindig is a tojás lesz. Valahogy mindig az egyszerűsége és sokoldalúsága arra késztet, hogy alkossak vele. Ma tekercseltem vele. Pácolt sonka került bele isteni francia sajttal és rengeteg petrezselyemmel. Egy kis csípősség sem árt, azt pedig chili pehely formában maga a tojás kapta.

Hozzávalók: 2 db tojás, só, bors, chili pehely, 2 szelet pácolt, füstölt comb, 2 szelet pulyka formasonka, 1 szelet francia nemespenészes sajt, fél csokor petrezselyem aprítva, kevés zsír a sütéshez.
A combsonkát kevés zsiradékon elősütöm, majd félreteszem. A serpenyőben visszamaradt zsíron a korábban már felvert és sóval, borssal, chili pehellyes ízesített tojást mindkét oldalán, mint egy palacsintát megsütöm. A tojáslepényt egyik oldalára halmozom a sonkákat, sajtot, majd megszórom petrezselyemmel és feltekerem. Felszeletelve tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...