2017. június 7., szerda

Burgonya saláta kerti retekkel és zöldfűszerekkel

A burgonyasalátáról már többször írtam, hogy az egyik nagy kedvencem. Mindegy milyen formában készül, egyszerűen megállíthatatlanul tudnám enni. Ezúttal a mini teraszomon termett zöld fűszerek illetve kerti retek adta a különlegességét. Hát mit ne mondjak, valami fantasztikus volt. Ha van erőnk kivárni azt, hogy egy éjszakán át pihentessük a hűvösben, nem bánjunk meg. A fűszerek teljesen jól átjárták a majonézes mártást, a retek pedig már nem a roppanósságával hanem lágyságával fogja a salátát teljesen kiegészíteni.

Hozzávalók: 1 kg kifli burgonya, 3-4 újhagyma karikázva, 1 tojás sárgája, olaj, 2-3 ek mustár, 1 kk cukor, só, bors, 1 csomag retek, majoranna, oregánó, snidling, rozmaring, 1 nagy doboz tejföl
A burgonyát héjában megfőzzük és hagyjuk kihűlni. Eközben elkészítjük a majonézes mártást. Ehhez a tojássárgáját egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, cukrot, sót és borsot, majd elkeverjük. Erre öntjük folyamatosan de csak kis adagonként az olajat. Folyamatos kevergetés mellett szép sűrű lesz. Beleöntjük a tejfölt is majd ízesítjük még kedvünk szerint. Hozzákeverjük a karikázott újhagymát, retket és az aprított fűszereket. Ha a burgonya kellőképpen kihűlt, belekarikázzuk azt is. Nem árt kóstolgatni a fűszerezés miatt...de óvatosan, mert hamar elfogy a tálból, mielőtt tálalhatnánk.
Én Leberkäse-t sütöttem ki mellé és 1 sörrel öblítettem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...