2016. november 7., hétfő

Rakott karfiol

Egyik kedvenc zöldségem a karfiol. Érdekes, a családban egyik gyerekem sem szereti, így most kizárólag magamnak készítettem. Nem sok hozzávalóból és viszonylag egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók: 1 kis fej karfiol, zsemlemorzsa, zsír, só, bors, tejfel, díszítésnek petrezselyem.
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben előfőzzük. Eközben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ebbe pirítjuk meg a zsemlemorzsát. Egy kisebb tepsit kizsírozunk, az alját megszórjuk a pirított zsemlemorzsával, erre öntjük rá a megfőtt és lecsepegtetett karfiolrózsákat. Sózzuk, borsozzuk majd rászórjuk a maradék zsemlemorzsát is. Tetejét elkevert tejfellel leöntjük és mehet az előmelegített sütőbe. Pirosodásig sütjük. Tálaláskor tejfölt kínálunk hozzá. 
Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...