2015. szeptember 15., kedd

Vajban sült sertéstarja

Nagyon szeretem a vajat. Szerintem az egyik legjobb hozzávaló, legyen szó akár egy jó vajas kenyérről, sütemény készítésről vagy húsok sütéséről. Szinte mindent megbolondít lágysága és selymessége. Képzeljük csak el egy frissen főtt kukorica szemein, vagy egy grillezett steak tetején., Esetleg egy jó tükörtojás alatt. Egyszerűen mennyei. Érdemes húsok sütésekor is felhasználni. Nálunk most épp tarja készült vele.

Hozzávalók: 4-5 szelet tarja, vaj, só, bors, grillfűszerek (tetszés szerint fokhagyma, hagyma stb.)
A húsokat klopfolóval szépen lelapítjuk, jól befűszerezzük méghozzá úgy, hogy a fűszereket szinte belemasszírozzuk a húsba. Érdemes jó félórán keresztül állni hagyni, mert az ízek így szépen átjárják a rostokat. Hevítsük fel a vajat süssük át a tarja mindkét oldalát néhány percig. Fogjunk egy tepsit és tegyük át az elősütött húsokat, majd öntsük le a vajjal. Letakarva előmelegített sütőben süssük meg. Érdemes a köretet is mellette sütni, így időt spórolunk. De finom salátával is kiváló. 
.                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...