2015. augusztus 22., szombat

Túrós batyu Limara módra

Tudjátok milyen finom a túrós batyu forró csokival? Én tudom. :)
A porcukorral óvatosan megszórt külső réteg alatt az édes túró bújik meg, sok-sok mazsolával. Egy tartalmas leves után kíváló második fogás. A legjobb receptet pedig Limaránál találtam. 

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3,2 dl tej, 2,5 dkg élesztő, 3 ek cukor, 1 tojás, 1 mk só, 8 dkg olvasztott vaj.
Töltelékhez: 50 dkg túró, 2 ek búzadara, 1 cs vaníliás cukor, 4 ek cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 2 tojás sárgája, 1 tojás fehérje kemény habbá verve.
Kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Összekeverjük a tészta többi hozzávalóját (a vaj kivételével). Jól összedolgozzuk. Az olvasztott vajat a végén dolgozzuk bele. Ne ijedjünk meg, a vaj szépen beépül a tésztába. Letakarva félretesszük és duplájára kelesszük. Eközben összeállítjuk a tölteléket. A túrót jól áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, búzadarát, a citrom reszelt héját, a mazsolát és a tojások sárgáját. A tojások fehérjének keményre vert habját óvatosan keverjük a túróba.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. 10 x 10 cm-es négyzeteket vágunk, melyek közepére halmozzuk a túrót. A négyzet négy sarkát középen összefogjuk és megtekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket további 10 percig pihentetjük, majd felvert tojással megkenjük. 180 fokon előmelegített sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. 
Ha elkészült, kicsit hagyjuk kihűlni majd porcukorral meghintve már kínálhatjuk is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...