2014. december 8., hétfő

Tejszínes zellerkrémleves citromos lazaccal

Sütőtök levesnek indult, de mivel a tökből időközben sült tök lett, ezért más zöldségre volt szükségem egy jó kis krémleveshez. Ezt a levest tulajdonképpen el tudom képzelni karácsonykor is, mert egyszerűsége mégis különlegessége emelheti a vacsora fényét is. A lazacról nem is beszélve.

Hozzávalók: 1 nagyobb fej zellergumó, 1 fej hagyma, 2-3 burgonya, vaj, szerecsendió, só, fehér bors, 2 dl tejszín, 3 dl zöldség alaplé, füstölt lazac, petrezselyem vagy snidling, citromlé
A zöldségeket megtisztítom, kockázom. A vajat egy lábosban felhevítem, megdinsztelem benne az aprított hagymát. Hozzáadom a kockázott zöldségeket. Sózom, borsozom majd rövid ideig párolom. Felöntöm a zöldséglével és addig főzöm, míg azok megpuhulnak. Ha megvan, botmixerrel pürésítem. Visszateszem a tűzre hozzáadom a tejszínt és a szerecsendiót - természetesen reszelve. Egyszer elég felfőzni és már tálalhatom is. A lazacot felkockázom, borsozom és meglocsolom egy fél citrom levével. Tálaláskor a lazacot hozzáadom a leveshez, és megszórom az aprított petrezselyemmel. Snidlinggel viszont még finomabb lesz.

2 megjegyzés:

  1. ööö.... a lazac nyersen kerül bele?!?

    VálaszTörlés
  2. A lazac már készen, szeletelve kapható bármelyik nagyobb élelmiszer boltban. Ezekkel már nincs teendő.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...