2014. október 24., péntek

Szalonnás csiga

Tegnap csiga-nap volt. Reggel kakaós készült, majd pedig ez a finom szalonnás. Merthogy egy nappal korábban én égen-földön szalonnát kerestem a slambuchoz, amit nem kaptam, viszont helyette jóféle húsos-kolozsvári szalonnát találtam. Ez pedig tökéletes tölteléke volt a sós csigának. A recept akár a kakaósnál, Ildikóé. 

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 dl tej, 5 dkg élesztő, 10 dkg vaj, só, kevés cukor és 1 db tojás
Töltelékhez: kockázott kolozsvári szalonna, ketchup, toszkán fűszerkeverék, lilahagyma, kukorica, reszelt sajt, 
a kenéshez 1 db tojás
Kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk.
Letakarva 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kell kinyújtani. A tésztát egyenletesen megkenjük ketchuppel, fűszerezzük, majd rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát végül megszórjuk reszelt sajttal. Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig pihentetjük.
Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom és elronthatatlan csemege.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...