2014. július 19., szombat

Kossuth kifli

A mai nap a sütésről szól nálunk. Délután és este is vendégségbe megyünk, így többféle étellel készülök. Az első sütésem mára a Kossuth kifli volt. Talán a lehető legegyszerűbb sütemény, ami könnyű és finom és persze nagyon hamar el is fogy.

Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, 4 db tojás, 1 kk sütőpor, 1 citrom reszelt héja,15 dkg dió
A margarint a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverem. Mehet hozzá az átszitált liszt és sütőpor, valamint a reszelt citrom héja. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit óvatosan a masszához keverek. 
Egy közepes tepsit kivajazok és kilisztezek. A masszát eloszlatom benne. A tészta kb. 1 cm magasan legyen. Tetejét megszórom durvára darált dióval. (mogyoróval is nagyon finom, de az sajnos nem volt itthon)
Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 30 percig. Megvárom míg a sütemény kihül, majd pogácsa szaggatóval félholdakat szúrok ki. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...