2014. március 7., péntek

Hagymás bőrös comb római tálban - sörben sütve

A bőrös malachús nem csak szilveszterkor jó - a főtt sonkát sem csak húsvétkor szoktunk enni. Szóval a fagyasztóban figyelt már egy ideje egy nagyobb darab bőrös malac comb, úgyhogy egyik hétvégén el is készítettem. Elárulom a sör sem nagy fogyóeszköz nálunk, ezt a dobozt is már hónapok óta tartogattam... épp az ilyen alkalmakra. Az étellel sokat nem kell foglalkozni, a bőrét bevagdosni, sózni mellé hagymát vágni, majd felönteni sörrel és már mehet is a sütőbe. Nem kell víz és nem kell zsiradék sem. Tökéletesen elkészül anélkül is. Köretként egészben sült burgonya illik. A húst amíg még meleg még érdemes megszórni egy kis parmezánnal is. Mártogatós is készült ám mellé - fokhagymás-hagymás mascarpone.

Hozzávalók: 1 nagyobb bőrös malachús, 5-6 nagyobb hagyma megtisztítva, félbevágva, 5-6 fokhagyma, 1 doboz sör, nagyszemű só.
A combot megtiszítjuk, bőrét bevagdossuk majd a sót jól bedörzsöljük. A bőre közé helyezzük a félbevágott fokhagymákat, a római tálba pedig a vöröshagymákat. Erre kerül a hús. Felöntjük sörrel és előmelegített sütőben, lefedve 2-2,5 órán keresztül sütjük. A végén érdemes megpirítani még a tetejét. Egy kis mustárt keverjünk össze kevés mézzel és ezzel kenjük át a bőrét, majd toljuk vissza a sütőbe néhány percre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...