2013. június 9., vasárnap

Sonkás-sajtos pulykaropogós

Már napok óta készültem ennek az ételnek az elkészítésére. De most vasárnapra csak elkészült. Sülés közben olyan fantasztikus illatok lengték be a konyhát, hogy a családot egyből előcsalogatta.
Hozzávalók: 500 g pulykamell felkockázva, 20 dkg füstölt sonka, 15 dkg füstölt sajt, 2 dl tej, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 1 szelet kenyér (lehetőleg vastag szelet), 5 dkg vaj, só, bors (én provence-i fűszerkeveréket használok most minden mennyiségben. Az Aldiban árulták, és épp elfogyott a tavalyi adagom. Annyira jól összeállított fűszerkeverék, aromája a nyarat idézi.)
A pulykamellet és a sonkát kockázzuk. A kenyeret a tejben megáztatjuk majd kifacsarva a húshoz keverjük a vajdarabokkal együtt. Ezután megfűszerezzük. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, erre öntjük a húst. A tejfölt a tojásokkal és a reszelt sajt felével elkeverjük, ezt a masszát öntjük a hús tetejére, majd a maradék sajttal befedjük. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon nagyjából 40 percen keresztül. Az elején érdemes letakarni a tetejét, hogy a sajt ne égjen meg, míg a hús párolódik. A vége felé vegyük le a fóliát és pirítsuk meg a  tetejét. Köretként akár saláta, akár burgonyapüré vagy sült krumplit ajánlok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...