2013. május 18., szombat

Sajtos-szezámos ropogós

Igazi nassolni való ropogóst hoztam. Legjobb egy kártyaparti alkalmával egy jó sör mellett. :-)

Hozzávalók: 80 dkg liszt, 1 kocka ráma, 10 dkg vaj, 10 dkg zsír, 15 dkg reszelt füstölt sajt, 15 dkg sima reszelt sajt (karaván, ementáli), 3 kk só, 3 dkg élesztő, 1dl tej, kevés cukor, 1 tojás, kevés tejföl

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben. Egy nagy keverőtálba beleöntjük a lisztet a rámát, vajat, zsírt és a reszelt sajtok felét, (másik fele megy a tetejére majd), 1 db tojás sárgáját.
Ezt jól összedolgozzuk, adjunk hozzá tejfölt - nekem nagyjából 3 ek mennyiség kellett hozzá. A lényeg, hogy jól gyúrható állagú tésztát kapjunk. Ezután letakarva pihentessük 1 órán keresztül.
Az idő lejárta után a tésztát nyújtsuk ki 5 mm vastagra, a tetejét kenjük meg a tojásfehérjével, majd szórjuk meg a maradék reszelt sajttal illetve igény szerint szezámmaggal. (el is hagyható).
Késsel vagy legjobb pizzavágóval 5 mm széles csíkokat vágni, melyeket ezután helyezzük át tepsibe. A csíkokból a tepsiben vágjunk kis 5mm széles kockákat.
Előmelegített sütőben süssük nagyjából 10 percig. Figyeljünk oda, mert nagyon gyorsan sül.
...és nagyon gyorsan fogy.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...