2013. február 14., csütörtök

Paprikás burgonya Erős Pistával

Ha felállítanánk egy tízes listát a magyaros ételekről, a paprikás krumpli is kapna helyezést.
Egyszerű és olcsó étel. Hozzávalóit tekintve a burgonya, hagyma és a paprika is minden kamra elengedhetetlen kelléke, biztosan megtalálható. Ha akad otthon jóféle füstölt kolbász és virsli, ne habozzunk megfőzni ezt az ételt. Ha egy kicsit jobb az idő, akkor mindenképpen bográcsban készítsük el.
Anno úgy tanultam, hogy a krumplit nem mindegy hogyan vágjuk fel ehhez az ételhez. Szóval nálunk hosszában nagy hasábokra vágjuk.
Elkészítése: 1 nagy fej hagymát felaprítunk és olajban megfonnyasztunk. (Ennél az ételnél a zsír is megengedett, nálam mangalica zsírral készült). Levesszük a tűzről a hagymát és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megmosott hosszában 4 felé vágott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Szoktam hozzáadni még 2 gerezd lapított fokhagymát is. Felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi. Teszek hozzá 1 kiskanál Erős Pistát és egy darab füstölt kolbászt. Lassú lángon főzöm addig, míg a krumpli megpuhul. Ezután teszem bele a karikázott vagy egészben hagyott virsliket.
A legfinomabb friss ropogós kenyérrel és hideg kovászos uborkával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...