2013. február 17., vasárnap

Croissant (kifli) recept

Egy nagyon egyszerű és finom kifli receptet hoztam.
Kell hozzá: 50 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 1 tk cukor, 5 dkg élesztő, 1 dl olaj, 2-3 tk só, olvasztott vaj a tészta megkenéséhez és egy tojás sárgája.
A tejet megmelegítjük, beletesszük a cukrot majd az élesztőt megfuttatjuk benne, ez nagyjából 5 perc.
A liszthez hozzáadjuk a sót, majd a tejet az élesztővel végül az olajat. Jól összegyúrjuk.
kb. fél óráig letakarva pihentetjük, addig a tészta a duplájára fog dagadni.
A tésztát két részre osztjuk, majd egyenként nagyjából 30 cm-es és fél cm vastagságú kör formára gyúrjuk.
Megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk füstölt sajttal, vagy bármivel amivel szeretjük. (akár sonkával, kolbásszal stb.)
Ha vajas croissantot szeretnénk akkor kemény vajat nagy lyukú reszelőn reszeljünk rá.
Ezután egy pizzavágóval 16 cikkre osztjuk, és feltekerjük. (kívülről haladunk befelé)
A tetejüket tojássárgával megkenjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...