2013. február 25., hétfő

Betyár leves

Szökő évente egyszer előfordul, hogy a párom főz.
Tavaly nyáron 1 hétre leköltöztünk szüleim nyaralójába. Szombati nap érkeztünk haza és ő ezzel az ebéddel várt minket. A receptet az internetről nyomtatta ki viszont igencsak átírta. :-)
A süti mellette a csíkos pite, a receptet itt találhatjátok: csíkos pite
 
 
Ez a leves igencsak nehéz étel (nem az elkészítése), viszont nagyon finom.

Hozzávalók: kis füstölt szalonna, 1 nagy hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 25 dkg füstölt tarja, néhány karika kolbász, 40 dkg vajbab, 15 dkg pici orsótészta, 4 ek liszt,4-5 dl tejföl, só, bors, 2 db erőleves kocka, 1 csokor petrezselyem, Erős Pista
A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk kockázott füstölt tarját, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát és takarékon addig főzzük, míg a füstölt tarja meg nem puhul. Hozzáadjuk a vajbabot és tovább főzzük. Eközben a tésztát külön kifőzzük. Ha a bab is megpuhult, a levest behabarjuk. Hozzáadjuk a tésztát is. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk. Én még egy kis tejfölt is tennék rá tálaláskor.

Na ettől a levestől kifeküdtem... úgy jól laktam - egy kis tányér is elég volt hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...